Superbrands bira najjače brendove u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Međunarodna organizacija Superbrands, globalni autoritet na području brendinga, počinje sa izborom najjačih tržišnih marki za 2015. godinu u Crnoj Gori.

Za ovogodišnji izbor najboljih u Crnoj Gori konkuriše oko 600 tržišnih marki, raspoređenih u 23 kategorije, koje su odabrane na osnovu podataka vodećih crnogorskih marketinških agencija.

U izboru učestvuju kako domaće crnogorske tržišne marke, tako i međunarodne.

Formiran je Stručni Žiri koji čini oko 50 uglednih i priznatih predstavnika crnogorske poslovne javnosti, stručnjaka i autoriteta iz područja poslovanja i marketinga, univerzitetskih profesora, predstavnika medija, te ljudi koji u svakodnevnom poslu imaju dodir sa poznatim svjetskim i lokalnim brendovima.

Superbrands predstavlja onu tržišnu marku koja pruža znatne prepoznatljive emocionalne i opipljive vrijednosti.

Pri izboru i ocjenjivanju Superbrand-ova uzeće se u obzir četiri najznačajnija kriterijuma: kvalitet, pouzdanost, različitost i emotivnu privlačnost (naboj).

Organizacija Superbrands prisutna je u 92 države svijeta, a 2015. godine počela je sa radom i u Crnoj Gori.

Kao organizacija koja se temelji na identifikaciji i nominovanju izuzetnih tržišnih marki, Superbrands analizira ostvarenja određene tržišne marke i prepoznaje one koje ostvaruju više od svoje konkurencije te ih nagrađuje visoko priznatim Superbrands statusom.

U 20 godina svog postojanja Superbrands je postao prepoznatljiv kao mjerilo uspjeha pojedine tržišne marke.

Superbrands svake godine objavljuje knjižnu publikaciju u kojoj su predstavljeni svi Superbrandovi na tržištu matične države u navedenoj godini.

Izvor: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *