Stiže novi iPhone

Dodajte komentar

IT svijet, kao i svakog septembra, s nestrpljenjem čeka „Apple-ovu“ godišnju konferenciju, na kojoj se gotovo po pravilu predstavlja novi telefon.

Hoće li se zvati iPhone 6S ili iPhone 7? Da li će biti predstavljen novi 3D ToucH displej, da li će moći da se kupi i u novoj blijedoroze boji?Odgovore na sva ova pitanja „Apple“ će dati sjutra, na konferenciji na koju je pozvano čak 7.000 ljudi. Ono što se s više strana čuje kao „provjerena informacija“ jeste da će „EApplepl“ predstaviti poboljšanu force touch tehnologiju.

Naime, novi telefon će moći da detektuje ne samo dodir i pritisak već i jači pritisak. To znači da će ekran reagovati na tri različite vrste dodira. Otud i naziv 3D ToucH.

Nagađa se da će memorija biti povećana na 2 GB RAM, kao i da će kamera dobiti unaprjeđenje od 8 do 12 megapiksela uz 4K rezoluciju. Navodno, i prednja kamera će imati 5 megapiksela.

Što se tiče dimenzija, i tu je najavljeno povećanje, manje od milimetra, pri čemu se očekuje da bi telefon trebalo da bude deblji od prethodnika (7,08 mm u odnosu na 6,9 mm).

Najveća briga „Eplovih“ korisnika je baterija. I oni se izgleda neće radovati jer se nagađa da će novi model imati 5,5 procenata manje snage od prethodnog (1717 mAh).

Izvor: Blic.rs

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *