Samsung će otpustiti 10.000 radnika

Dodajte komentar

Samsung izgleda polako gubi bitku u poslovanju sa pametnim telefonima, a najnovije informacije su da tehnološki gigant planira da otpusti čak 10 odsto zaposlenih u svom sjedišu u Južnoj Koreji.

Ako je tačna informacija koju prenosi Business Insider, to znači da će Samsung uručiti oko 10.000 otkaza, s obzirom na to da kompanija u sjedištu raspolaže radnm snagom od 98.999 zaposlenih.

Naime, južnokorejski tehnološki gigant u poslovanju sa pametnim telefonima se suočava sa smanjenjem broja kupaca i padom profita, što je, prema istim izvorima, navelo rukovodstvo Samsunga da razmišlja o rezovima, odnosno smanjenju troškova.

Predstavnik Samsunga, ipak, nije želio da komentariše ove navode, rekavši za Business Insider da “nisu u mogućnosti da komentarišu špekulacije sa tržišta”.

Eventualni pad je još više iznenađujući, ako se ima u vidu da je Samsung prije samo nekoliko godina bio neprikosnoveni globalni lider u biznisu sa pametnim telefonima, kao i da se predviđa rast tog tržišta od 10 odsto, samo u ovoj godini.

Kao neke od uzroka ovog neočekivanog preokreta, Business Insider navodi “napad” na Samsung sa svih strana na tržištu pametnih telefona, od strane konkurencije, kao i činjenicu da kupci žele smartphone sa što većim ekranom, što je Apple prvi iskoristio plasmanom modela iPhone 6 i 6 Plus.

Izvor: Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *