Radovi Jelene Tošković izloženi u prostorijama Crnogorske komercijalne banke

Dodajte komentar

Radovi studentkinje završne godine specijalističkih studija na Fakultetu likovih umjetnosti sa Cetinja, Jelene Tošković, rađeni olovkom, pastelima, rolerima i akvarelom na papiru, od danas su izloženi u prostorijama Crnogorske komercijalne banke, flijala Moskovska, u Podgorici

Jelena Tošković je rođena u Podgorici. Završila je osnovne studije na Fakultetu Likovnih Umjetnosti na Cetinju, odsjek Grafički dizajn, a trenutno završava specijalističke studije takođe na FLU, smjer Ilustraciije. Izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama.

,,Miješajući klasičan crtež sa imaginacijom trudim se da stvorim neobične i nadrealne ‘priče’ pretočene u mnoštvo linija, detalja i psihodeličnih boja koje prikazujem na licima ljudi. Inspiraciju pronalazim u mitologiji, ali i u poeziji. Portreti su istovremeno misteriozni i melanholični, obično im je pogled fiksiran na pomatrača jer mi je namjera da ostave neobičan utisak na onog ko ih posmatra”, navela je Jelena Tošković.

U cilju razvijanja, podsticanja i promovisanja mladih likovnih stvaralaca, Crnogorska komercijalna banka je sa Fakultetom likovnih umjetnosti krajem februara ove godine zaključila Protokol o saradnji na osnovu kojeg će radovi studenata i saradnika fakulteta biti izlagani u poslovnici banke u Moskovskoj ulici. Postavke radova će se mijenjati na mjesečnom nivou.

FullSizeRender (1)

FullSizeRender (2)

IMG_7854

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *