Pejović za Boksite uplatio skoro 540 hiljada eura avansa

Dodajte komentar

Kompanija Uniprom metali iz Nikšića, vlasnika Veselina Pejovića, koja je jedina dostavila ponudu za kupovinu imovine nikšićkih Rudnika boksita uplatila je već avans u iznosu od 538.650 eura, što je deset odsto od početne cijene, saopštio je danas nakon otvaranja ponude u Privrednom sudu stečajni upravnik Mladen Marković.

Ponude dostavljene na tender za kupovinu imovine nikšićkih Rudnika boksita otvorene su danas u Privrednom sudu u Podgorici. Tender za prodaju imovine Boksita, po početnoj cijeni od skoro 5,39 miliona eura, raspisan je krajem jula.

Marković će za sedam dana donijeti odluku o ovoj ponudi Uniproma, i ukoliko bude prihvaćena, Pejović će imati rok od 20 dana da uplati cijeli iznos, odnosno 5,39 miliona eura.

Stečajni upravnik je saopštio da se radnicima Boksita već kucaju rješenja za otkaze, a već sjutra biće na Birou rada.

Otvaranju ponude za Boksite prisustvovalo je i tri predstavnika Samostalnog sindikata koji očekuju da im se namire sva potraživanja.

“To su mizerna potraživanja, daće nam 20-22 minimalne zarade, ali mala je to utjeha”, kazao je član izvršnog odbora Samostalnog sindikata Nikola Žugić.

On je očekivao danas susret sa Pejovićem ali, kako kaže, gledaju ga samo “na slikama”.

“Mi sad ne znamo koga da pitamo za posao. Jedna firma je kupila koncesiju za eksploataciju rude boksita, druga kompanija kupuje imovinu, tako da je stvoren pravi galimatijas. Jednostavno ne znamo kome sad treba da se obratimo za posao. A mi smo završili na Biro“, dodao je Žugić.

On je najavio da će tražiti hitan sastanak sa ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem.

“Nećemo se miriti sa sudbinom, borićemo se za svoja prava“, poručio je Žugić.

Na tenderu je ponuđena nepokretna i pokretna imovina Rudnika boksita koju čine građevinski objekti sa zemljištem u Opštini Nikšić sa poslovnim zgradama u privredi. Na prodaju je ponuđeno i zemljište kao i proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina nikšićkog preduzeća.

Izvor: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *