Još jedna low-cost kompanija na pomolu: Vueling će da leti za Tivat?

Dodajte komentar

Delegacija preduzeća “Aerodromi Crne Gore” i Ministarstva saobraćaja razgovaraće sa menadžerima najveće španske lou-kost kompanije “Vueling” o eventualnom otvaranju linije za Crnu Goru.

“Vuleing“ ima flotu od preko 100 aviona, leti na više od 150 destinacija u Evropi i iskazao je preliminarno intersovanje da u doglednoj budućnosti otvori liniju između Barselone i najvjerovatnije Tivta.

Delegacija će od danas do petka boraviti u službenoj posjeti Barseloni, gdje će razgovarati o modalitetima poslovne saradnje sa predstavnicima tamošnjih vazduhoplovnih institucija i industrije.

U delegaciji su članica menadžmenta ACG Gorica Raičević i direktori podgoričkog i aerodroma Tivat, Dragan Milanović i Damir Pinjatić, kao i Direktor direktorata za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Nebojša Krstajić.

Razgovaraće se i o mogućim modalitetima saradnje ACG sa aerodromom u Barseloni, koji je sa lanjskih skoro 37,5 miliona putnika jedan od najprometnijih u Evropi, razmjeni iskustava, posebno u kontekstu predstojeće modernizacije i proširenja kapaciteta aerodroma Tivat. Biće predstavljeni i razvojni projekti aerodroma u Podgorici, po sistemu privatno-javnog partnerstva, a riječ je o izgradnji kargo-terminala i aerodromskog hotela.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *