Francuzi zainteresovani za državni udio u Air Serbija

Dodajte komentar

Ambasadorka Francuske u Beogradu, Christine Moro, izjavila je da je francuska avio kompanija zaineteresovana za otkup državnog dijela vlasništva u Air Serbia.

Privatizacioni savjetnik, koji bi tek trebalo da se izabere, predložiće krajem ove ili početkom naredne godine, modele privatizacije Air Serbia koji najviše odgovaraju državi Srbiji, saopšteno je nakon jučerašnjeg sastanka ambasadorke Moro sa ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović.

Mihajlović je pozdravila interesovanje za privatizaciju profitabilnog srpskog avio prevoznika i poručila da će se nakon preporuke konsultantske kuće znati više detalja koji će opredijeliti ovaj planirani međunarodni tender.

“To mora da bude međunarodno proznata konsultantska kuća sa iskustvom na ovakvim poslovima“, poručila je Mihajlović i dodala da Srbija i Francuska imaju puno potencijala zajedničke saradnje koje mogu da razvijaju.

Podsjetimo, avio kompanija Etihad iz UAE ima 49 odsto vlasništva u Air Serbia, dok preostalih 51 odsto vlasništva ima Vlada Srbije.

Izvor: Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *