Audi Q3 – made in China

Dodajte komentar

Posle modela Volkswagena Touareg i Porsche Macan, sada već čuveni kineski proizvođač automobila, Zotye, iskopirao je još jedan nemački luksuzni SUV – Audi Q3.

Na salonu automobila u kineskom gradu Čengdu, Zotye je izložio krosover S21 koji veoma liči na Audijev model.

1

Istine radi, Kinezi su malo “zakamuflirali” prednji deo vozila, koji izgleda kao da je pozajmljen sa nekog od najnovijih Volkswagenovih modela, ali teško da će to zavarati čak i površnije poznavaoce automobila.

Ako se posmatra iz bilo kog drugog ugla, Zotye S21 ipak neodoljivo podseća na Q3.

2

Kada se zaviri u kabinu, vidi se da je inspiracija za dizajn kokpita i veliki centralno postavljeni ekran osetljiv na dodir najverovatnije došla od Tesle Motorsa i Modela S.

3

Lokalni mediji navode da kineski Q3 dobija pogon od četvorocilindarskog 1.5 litarskog turbo-benzinca, dok se snaga na točkove prenosi pomoću standardnog petostepenog manuelnog ili opcionog CVT menjača.

4

Kao i kod prethodnih kopija, kineski proizvođač ne mora da brine da će biti tužen za plagijat, s obzirom da u Kini ne postoji zakon koji bi mogao da zaštiti strane auto-kompanije od kloniranja njihovih modela.

5

To je nedavno na svojoj koži osetio i Land Rover, kada se na tržištu te zemlje pojavio klon modela Evoque, koji se u Kini prodaje skoro tri puta jeftinije od originala.

Izvor: B92

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *