Kako udvostručiti primanja u manje od godinu dana

Dodajte komentar

Iako se mnogima drastično povećanje primanja čini kao nemoguća misija, postoje vrlo praktična rješenja kojima to zaista možete učiniti.

Ono što je najvažnije (kao i uvijek) je krenuti u akciju, a Business Insider je objavio šta bi trebalo da promijenite kako bi došli do većih primanja.

Otkrijte u čemu ste dobri i izvucite najviše iz toga
Svako u sebi nosi (skriveni) talent, ali ako ne dođe do izražaja, prektično kao da ga nemate. Stoga je vrlo važno otkriti koja je to vještina koja vas izdvaja od drugih, i nakon toga igrati što više upravo na tu kartu.

Preuzimanje inicijative
Treba izići izvan okvira posla koji radite – preuzmite druge projekte i pokažite se u najboljem svjetlu. Na taj način pokazaćete okolini, a i sebi da da imate ambiciju da pomognete kompaniji na bilo koji način.

Razgovori za posao
Čak i ako ste zaposleni, preporučuje se da jednom godišnje imate razgovore za posao. Tako će biti upoznati sa tržištem rada, primanjima, ali i novim radnim mjestima unutar ili izvan kompanije u kojoj radite.

Proširite znanje
U svakoj profesiji, uvijek se može naučiti nešto novo. No, vi možete upisati i jurseve na druge “teme” koje vas zanimaju, ili pak ojačati trenutno znanje sa novim sadržajima. Tako ćete postati još veći profesionalac.

Pomognite drugima da zarađuju
Ljudi su u biznisu kako bi zaradili novac, a kompanije egzistiraju kako bi profitirale. To je taj “začarani krug” u kojem jedni drugima pomažu kako bi što više zaradili. Važno je da i vi budete dio tog lanca.

Pokrenite vlastiti posao
Postoji li područje u kojem ste talentovai, vrijeme je da pokrenete vlastiti posao. Uz stalan posao, pokretanje vlastitog biznisa može vam biti vrlo unosan “hobi”.

Mijenjajte poslove
Bitno je da tražite okruženje u kojem možete napredovati. Ponekad možda zbog boljeg posla valja promijeniti i mjesto stanovanja, ali ako se dugoročno isplati, zašto ne probati?

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *