Davidović: Vlast hoće da me uništi

Dodajte komentar

Ponovno predlaganje zakona o vinu Ministarstva poljoprivrede, koji predviđa zabranu pravljenja vina od uvoznog grožđa, izazvalo je veliki revolt javnosti. Vlada je u četvrtak, 3. septembra, dala saglasnost na taj predlog zakona po kojem je od 1. januara 2019. godine zabranjeno praviti vino od uvoznog grožđa.

Ministarstvo poljoprivrede, na čijem je čelu Petar Ivanović, 1. avgusta ove godine povuklo je iz procedure prvi zakon o vinu, da bi ga samo nakon mjesec dana ponovo predložilo, piše Dan.

Podsjećamo, prvi zakon povučen je iz skupštinske procedure nakon amandmana poslanika Demokrtaskog fronta Veljka Vasiljevića koji je tražio odlaganje ovakvog zakona sve do pristupa Crne Gore Evropskoj uniji.

Odluka Vlade o zabrani pravljenja vina od uvoznog grožđa najviše će uticati na nikšićku kompaniju Neksan, vlasništvo Miodraga Dake Davidovića.

„Ukoliko je državi cilj da uništi i zatvori moju kompaniju, šta ja tu mogu da uradim“, rekao je Davidović u izjavi za Dan.

On nije želio da otkriva dalje planove i poteze kompanije Neksan. Davidović je ranije više puta poručivao da

zakon o vinu, koji resorno ministarstvo predlaže, neće donijeti ništa dobro domaćim proizvođačima, te da će morati da seli fabriku ukoliko mu bude zabranjen uvoz grožđa iz Makedonije.

Grožđe iz Makedonije se izvozi u Njemačku, Austriju, Sloveniju Bugarsku i mnoge druge države Evropske unije.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *