Blumberg: Unicredit otpušta 10.000 ljudi

Generalni direktor italijanske banke Unikredit, Federiko Giconi, odbio je da komentariše informacije da njegova banka razmatra otpuštanje više od 10.000 ljudi. Tu informaciju objavila je njujorška agencija “Blumberg”, a Giconi je naveo da još nema precizan broj.

“Ne želim da komentarišem, jer ćemo u novembru ili do kraja godine predstaviti naš plan. Radimo na tome, nije trenutak za priču jer još nemamo konkretne cifre”, izjavio je Giconi, a prenosi Rojters.

“Blumberg” je u četvrtak javio da Unikredit banka, najveća u Italiji po obimu aktiva, razmatra ukidanje najmanje 10.000 radnih mjesta, u okviru revizije svog strateškog plana.

Unikredit, koji zapošljava 146.600 ljudi i posluje u 17 zemalja svijeta, već je najavio ukidanje 2.700 radnih mjesta do 2018. godine.

Ova banka je pod pritiskom da poveća finansijski portfolio i smanji troškove, naročito u Njemačkoj i Austriji, kako bi jednom zauvjek otklonila zabrinutost u vezi sa potencijalnim pokretanjem procesa dokapitalizacije, što je nešto što je Giconi, kako navodi britanska agencija, navodno demantovao. ,

B92

 

Check Also

Ovo su mentalne vještine koje su neophodne da budete lider

Kako biste bili dobar lider nije bitno samo dobro ynati posao, bitne su i neke …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *