Ovako izgleda Teslin luksuzni krosover (foto)

Dodajte komentar

Uoči zvanične premijere, na Internet su dospjele prve fotografije serijske verzije električnog Modela X američke kompanije Tesla Motors.

Renderi koji su procurili u javnost otkrivaju spoljašnjost ali i enterijer električnog krosovera i namijenjeni su potencijalnim kupcima koji žele da rezervišu svoj primjerak Modela X.

Na njima se vidi da je, bar otpozadi, serijski model praktično identičan prototipu koji je predstavljen 2012.

1

Tesla Motors nudi dve opcije narudžbina. Da bi se rezervisala regularna verzija dovoljno je uplatiti 5.000 dolara, dok je za ograničenu Signature seriju neophodno izdvojiti depozit od 40.000 dolara.

Model koji je prikazan na fotografijama pripada upravo Signature seriji, koja spada u sam vrh ponude.

Početna cijena ove varijante iznosi 132.000 dolara, bez poreza.

2

Automobil se napaja električnom energijom iz baterija od 90 kWh, a u standardnu opremu spada i auto-pilot za pomoć pri parkiranju, sjedišta sa funkcijama grejanja i hlađenja, treći red sa dva sklopiva sjedišta za odrasle, dok se pozicije za sjedjenje u drugom redu mogu podešavati nezavisno.

Model X Signature ima i senzore u zadnjim “Falcon Wing” vratima kako bi se prilikom otvaranja spriječilo da ona udare u neku prepreku, kao što je na primjer zid ili plafon garaže.

3

Proizvođač je u specifikacijama naveo da sa jednim punjenjem baterija vozilo može da pređe do 386 km.

Najluksuzniji Tesla X opremljen je sa dva elektromotora – naprijed se nalazi jedinica koja razvija 259, a pozadi agregat od 503 ks – i ima pogon 4×4.

4

Od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) ubrzava za 3,8 s, dok je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h.

Među doplatnim dodacima najinteresantniji je takozvani “ludilo mod” uz čiju pomoć luksuzni krosover iz stanja mirovanja do brzine od 96 km/h stiže za samo 3,2 s.

5

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *