NLB: Kamatne stope od 4,99 do 7,99 odsto

3 komentara

NLB Montenegrobanka ponudila je klijentima kredite po, kako su saopštili njeni predstavnici, najpovoljnijim kamatnim stopama, rokovima i uslovima odobravanja, koji su, između ostalog, namijenjeni rješavanju stambenog pitanja ili refinansiranju postojećih obaveza.

Direktor Sektora marketinga, razvoja, direktnog bankarstva i koordinacije Ana Stojanović kazala je da prodajna akcija kredita, koja je obuhvatila stambene, gotovinske, hipotekarne i penzionerske, traje do kraja godine.

„Kamatne stope za stambene kredite kretaće se od 4,99 odsto i šestomjesečni EURIBOR, odnosno varijabilna kamatna stopa, dok će se fiksne kamatne stope kretati od 5,99 odsto. Nudićemo kredite bez provizije za njihovo odobrenje i to u slučaju ako se klijent odluči da kao obezbjeđenje kredita uzme životno osiguranje, a ako ga ne želi, provizija za odobrenje biće jedan odsto“, objasnila je Stojanović.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da će, u periodu akcije, klijentima na raspolaganju biti i besplatna procjena imovine koja se kupuje.

„Gotovinski krediti za iznose do 15 hiljada eura odobravaju se uz kamatnu stopu od 6,99 odsto na period otplate do dvije godine, a po kamatnoj stopi od 7,99 odsto do deset godina“, precizirala je Stojanović.

Hipotekarni krediti, kako je dodala, do 50 hiljada eura na period otplate do deset godina moguće je obezbijedti uz kamatnu stopu od 7,99 odsto.

„Posebna povoljnost odnosiće se i na penzionerske kredite, po kamatnoj stopi od 7,99 odsto na period do deset godina i u iznosima do deset hiljada EUR. Povizija za obradu kredita biće nula odsto, s tim što je uslov da penzioner mora imati životno osiguranje“, kazala je Stojanović.

Kamatne stope i uslovi odnose se na A bonitetnu grupu klijenata.

„Isplata kredita putem kreditne kartice omogućiće korisnicima da iskoriste i dodatne benefite, odnosno plaćanja na rate na više od 250 lokacija, popust na kupovinu robe i usluga do 15 odsto na 200 lokacija naših popust partnera, kao i da ostvare povraćaj novca do tri odsto kod svakog plaćanja koje obave karticom do 1. oktobra“, precizirala je Stojanović.

Izvršni direktor NLB Montenegrobanke, Dino Redžepagić, rekao je da očekuje da će plasirati preko 20 miliona eura kredita kroz tu kampanju.

On je podsjetio da banka posluje stabilno i profitabilno i u ovoj godini.

„Pozitivan rezultat od 850 hiljada i rast neto prihoda od sedam odsto u odnosu na prošlu godinu, sa bilansnom sumom od 510 miliona eura čine nas jednom od najvećih banaka na tržištu“, podsjetio je Redžepagić.

Prema njegovim riječima, nakon ljetnje kampanje, koja i dalje traje, kroz povoljnosti plaćanjem NLB contactless karticama, za jesen i zimu su pripremili još niz povoljnosti u ponudi kredita, za sve postojeće i nove klijente.

Redžepagić je, odgovarajući na pitanje da prokomentariše radnu verziju zakona o ograničenju kamatnih stopa, rekao da u slučaju NLB Montenegrobanke nije od posebnog značaja, jer se njihove prosječne kamate kreću ispod prosjeka tržišta.

„Napraviće problem u segmentu mikrokreditnih institucija (MFI) koje su specifičan segment tržišta i nijesam siguran kakav će konačan efekat imati po njih“, ocijenio je Redžepagić.

Podijeli ovaj članak
3 Komentara
  • Ako pričitate tekst pažljivo, shvatiete sledeće: kamate je sve samo ne povoljna, 7% kamate je na gotovinske kredite do 15000 sa rokom otplate do 2 godine (?!) a 8% na hipotekarne kredite sa rokom otplate do 10 godina. Uporedite sa Erste ili societe bankom i vidjećete da su uslovi u tim bankama povoljniji. Nek NLB pokuša da plasira 8% kamatnu na 10 god negdje u Evropi na stambene kredite pa bi vidjeli kako bi prošli.

  • Mama, Vi kao da niste iz Crne gore. Ovdje svi vrište o sebi kako su najbolji a puk to bespogovorno prihvata. Marketing filozofija kokošaka koja kada ima plod svima razglašava. A sve daleko od ljepote.

    Problem je samo što u toj profesiji (bankarskoj) tako jeftinih trikova ne smije da bude, kako bar pokazuju svjetska iskustva. No, zato je lepo zaraživati u Crnoj gori, rekoše svi strani vlasnici banaka, telekom operatera, naftnih kompanija i ostali monopolisti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *