Krašove napolitanke prodavaće se u McDonald's-u širom svijeta?

Dodajte komentar

Sladoledom McFlurry Kraš Napolitanke ideja spajanja brendova McDonald'sa i hrvatske kompanije Kraš postala je stvarnost, piše tPortal.

Od kraja jula, u  McDonald'sovim sladoledima nalaze se Kraš Napolitanke,  a velika hrvatska konditorska kompanija ima ambiciozne planove za budućnost kako za saradnju s najvećim svjetskim lancem brze prehrane tako i za svoje napolitanke.

Projekt je usmjeren na jačanje imidža brendova te približavanje novim potrošačima. S obzirom na to da su zadovoljni rezultatima, nadaju se da je stvorena platforma za nastavak dugoročnog partnerstva s Mc Donald'som.

“Naše su napolitanke već i same po sebi jak međunarodni brend čiji potencijal svakako u budućnosti želimo dodatno razvijati raznim aktivnostima. Kraš izvozi čak 35 posto ukupne proizvodnje napolitanki, od čega samo u Saudijsku Arabiju, gdje smo neprikosnoveni lider, više od četiri miliona kilograma godišnje. Od jakih tržišta tu su još i tržišta Cefte, Slovenija, SAD i Australija”, objasnili su iz Kraša tPortalu.

Poslovni dnevnik

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *