CV kojim je očarala firmu iz snova

Dodajte komentar

Koliko vam se puta razgovor za posao završio bez ponude? Još veći broj je onih koji ne dobiju ni odgovor nakon što firmi pošalju svoju biografiju.

Nina Mufleh sa Bliskog istoka, koja živi u San Francisku već godinu dana, pokušavala je na sve načine da se zaposli u kompaniji Airbnb.

Ona je pokušala da stupi u kontakt sa tom kompanijom putem elektronske pošte i oglasa sa posao, ali nije imala sreće. Zbog toga, ona je odlučila da svoju potragu za posao podigne na jedan viši nivo, stvarajući zadivljujući CV koji oslikava sajt ove kompanije uz pomoć koje možete da pronađete i rezervišete smeštaj širom svijeta.

CV koji je Mufleh poslala privukao je ogromnu pažnju unutar kompanije i zaposlenih, ali i izvan nje.

Ono po čemu je njena biografija bila toliko posebna i zanimljiva je da se ne fokusira na njeno prethodno radno iskustvo. Umjesto toga, ona je pokazala koliko zna o turističkoj industriji, što bi moglo da doprinese ovoj kompaniji, dodajući svoje mišljenje o sljedećem potezu koji kompanija treba da napravi.

Mufleh je rekla Biznis Insajderu da je ona pokušavala mjesecima da stupi u kontakt sa ovom kopmanijom. I kada je uspjela da se sastane sa nekim iz kompanije, nijedan od tih razgovora i susreta nije se završio ponudom za posao. Ona je dodala da joj je sestra govorila da treba da nastavi dalje, jer je kod te kompanije već sve probala.

„Ja sam pomislila, nisam učinila sve što mogu. Uradila sam istu stvar više puta, ali nisam probala nove pristupe“, rekla je Nina.

Zahvaljujući originalnoj ideji i drugačijem pristupu pisanja biografije, Nina je sada dio kompanjije o kojoj je sanjala.

B92

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *