BMW: Za 10 godina svi automobili s hibridnim i električnim motorima

Njemački proizvođač automobila BMW planira potpuni prelazak na proizvodnju električnih automobila u narednih 10 godina.

Zbog sve strožijih zakona o emisiji štetnih gasova, BMW želi sve svoje moderne modele preobrati u automobile koje će pokretati hibridni i električni motori, piše list berze Nasdaq.

Tranzicija će obuhvatiti i BMW-ove sportske automobile serije 3 koji će biti nadograđeni odgovarajućim hibridnim motorima.

Trenutni dozvoljeni nivoi emisije štetnih materija u Evropskoj uniji tolerisaće se zakonom do 2021. godine, a 2025. godine očekuje se konačno stupanje na snagu novog zakona sa novim standardom.

Njemačka firma do sada je u novu tehnologiju uložila milijarde eura, a preko svoje divizije “Project i” ona će nastaviti voditi svoju ekološki osviještenu ulogu među evropskim proizvođačima automobila.

BMW u svojoj ponudi već sada ima automobil i3 sa 5 vrata i sportski i8. Automobili bilježe uspješnu prodaju u Evropi i u Sjedinjenim Američkim Državama, a prošle godine prodano je više od 17.000 primjeraka modela i3.

Biznis.ba

Check Also

Posao u kriznim situacijama ne mora da stane: Digitalna rješenja Telekoma za lakše poslovanje

Kako bi poslovnim korisnicima olakšao rad u novim okolnostima, Crnogorski Telekom je pripremio različita besplatna …

2 KOMENTARI

  1. Koliko treba menjati putnu infrastrukturu za ovakve automobile? Da li su im dovoljne pumpe za gorivo, ili moraju negde da pune i baterije? U svakom slucaju, buducnost kao na filmu, jos ako je ekoloski prihvatljiva – pun pogodak. Nadam se da ce zaziveti.

  2. otovrice oni pumpe za punjenje baterija, ali ja se pitam kako ce proizvesti toliko struje ako svi automobili predju na struju? I da li ce upotrebom uglja,nafte i gasa povecati nivo CO2 umesto da se smanji. Na ovo josh nije dat odgovor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *