Tri načina da postanete mentalno snažniji za 30 sekundi

Dodajte komentar

Snagu ne možete steći preko noći, naročito ne onu mentalnu. Potrebno je započeti sa nekoliko ključnih pomaka u načinu na koji pristupamo kriznoj situaciji. Evo kako.

Za sve loše, pronađite nešto dobro

Stvari ponekad djeluju gore nego što zapravo jesu. Stres, puno posla, gubitci i frustracije su na kraju krajeva nešto što će vas u velikoj mjeri osnažiti. Dakle, potrebno je zaustaviti negativne misli i naći pozitivne. Moguće je i da razvijete toleranciju za stres ili da postanete finansijski snalažljivi. Sve su to veoma dobre reakcije. Možda ćete, ukoliko su vam svi putevi blokirani, naći način da napravite novu stazu. Šta god da je u pitanju prisilite sebe da nađete nešto dobro u teškoj situaciji i podsjetite se da je život upravo to, jedinsto dobrih i loših stvari.

Kada je put blokiran, nađite zaobilaznicu

Veoma je stresno kada svu energiju usmjerite na jedan put da biste naišli na zatvorena vrata. Ali to je ponekad i dobro jer se može ispostaviti da je sporedni put zapravo bolji. Obilaženje prepreka podstiče našu snalažljivost i kreativnost. To su ključni elementi kada je sazrijevanje u pitanju. Dakle, zapitajte se šta vas blokira i kakvu pouku možete izvući iz toga. Ova priča ne mora uvjek imati srećan kraj ali ćete iz nje svakako nešto naučiti. Možda morate da shvatite da ste vi ti koji pravite grešku u vezi, na poslu i da naučite prave vrijednosti.

Suočite se sa svojim strahovima

Niko ne želi da bude ranjiv ali svi imamo svoje slabosti, suočavali se mi sa njima ili bežali od njih. Ali ono što ne smijemo da uradimo je da se sakrijemo. Možda druge možete ubijediti da ste dobro alisebe nikada nećete. Svi znamo šta nije dobro i gdje se osjećamo slabi. Ipak, dobra strana prihvatanja ranjivosti je snaga. Svaka jaka osoba zna da ključ nije u izbjegavanju slabosti već upoznavanje iste i razumijevanje gdje je problem, a gdje ga nema. Slabosti ne moraju da vas definišu i ne morate ih se stidjeti.

Izvor: Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *