NLB: Zadovoljni stabilnim poslovanjem

Dodajte komentar

Nadzorni savjet NLB banke zadovoljan je rezultatima NLB i NLB Grupe u polugodištu i stabilnim poslovanjem. Nadzorni savjet NLB sastao se na 24. redovnoj sjednici i upoznao sa rezultatima poslovanja NLB i NLB Grupe u prvom polugodištu ove godine. 

“Rezultati iz redovnog poslovanja i prije oblikovanja rezervisanja (otpisa) se i dalje poboljšavaju, što je zajedno sa smirivanjem oblikovanja novih rezervisanja dovelo do već šestih redovnih pozitivnih kvartalnih rezultata“, saopšteno je iz NLB banke.

Kako je navedeno, dinamika stvaranja dobiti u drugoj polovini godine će se usporiti zbog očekivanih normalnih rezervisanja (otpisa, smanjenja vrijednosti) i zbog opšteg smanjenja nivoa kamatnih stopa.

Uprkos tome, nadzorni savjet očekuje pozitivni trend poslovanja NLB Grupe i do kraja 2015.godine.

U NLB-u ističu da je pred bankom i njenim rukovodstvaom zahtjevni period razvoja i značajnih projekata.

Nadzorni savjet je ubijeđen da će ekipa NLB banku isto uspješno kao u periodu prestrukturiranja, voditi i u sljedećim, razvojno usmjerenim godinama.

Nadzorni savjet se na sjednici takođe upoznao i sa istupnom izjavom dr Petra Groznika sa mjesta člana nadzornog savjeta NLB, koju  je dao 31. jula ove godine.

“NS je saglasan sa skraćenim otkaznim rokom i mandat dr. Groznika se danas završio. NS  mu se zahvalio za njegov doprinos i angažovanje. Nadzorni savjet u šestočlanom sastavu nesmetano produžava sa svojim radom, a istovremeno preko kadrovske komisije već aktivno traži kandidata za zamjenu člana nadzornog savjeta“, navedeno je u saopštenju.

Nadzorni savjet je usvojio izmjene internih akata, poslovnika i politika, koje su bile neophodne zbog implementacije odredbi ZBan-2. Savjet se upoznao i sa izvještajima Komisija nadzornog savjeta i dao saglasnost na one poslove, za koje  je to potrebno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *