Postavljanje kabla će uskoro biti nastavljeno

Dodajte komentar

Nakon dobijanja saglasnosti od Republike Hrvatske da podmorski kabl može biti postavljen kroz njihove vode, sada nema prepreke da se nastavi realizacija projekta energetskog povezivanje Crne Gore i Italije.

Dnevne novine saznaju da se uskoro očekuje i nastavak postavljanja 250 kilometara energetskog kabla ka našoj državi, koji će na kraju biti povezan na trafostanicu čija je gradnja počela u Lastvi Grbaljskoj.

Prema projekcijama Crnogorskog elektroprenosnog sistema koji sa italijanskom Ternom realizuje ovaj projekat, energetski kabl od Crne Gore do Italije biće u funkciji već početkom 2017. godine.

Advertisment
“Prema aktuelnom dinamičkom planu koji nam je prezentovan od strane strateškog partnera Terna, kao i prema planovima naših izvođača, energetski kabl bi trebalo da bude u funkciji početkom 2017. godine”, kazali su ranije iz CGES-a.

Sredinom novembra 2010. godine potpisan je ugovor o realizaciju projekta povezivanja Italije i Crne Gore energetskim kablom. Ugovor su potpisali tadašnji crnogorski ministar ekonomije Branko Vujović, predsjednik Odbora direktora CGES Zoran Đukanović i izvršni direktor “Terne” Flavio Kataneo. Vrijednost projekta iznosi oko milijardu eura, s tim što Crna Gora učestvuje u realizaciji sa 100 miliona eura.

cdm

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *