Otkupili Kneževićev dug

Dodajte komentar

Meinl Bank AG iz Beča otkupila je potraživanje bivše austrijske Hipo Alpe Adria banke, tj. njene nasljednice finansijske institucije Heta, u iznosu od 12 miliona eura od Atlas Mont fonda Duška Kneževića i fonda Trend, kojim upravljaju američki investitori, potvrđeno je juče “Vijestima” .Dvije advokatske kancelarije Hete i Meinl banke dale su saglasnost da javni izvršitelj iz Bara Veselin Šćepanović obustavi postupak prodaje barskog hotela „Princess”, čija imovina je bila jedini kolateral za vraćanje ovog kredita austrijskoj Hipo Alpe Adria banci.

„Potraživanje Hete je prenijeto na drugo pravno lice, a dvije advokatske kancelarije su se saglasile da se obustavi postupak izvršenja”, kazao je „Vijestima” Šćepanović uz napomenu da je Heta platila troškove vještačenja, a da će dosadašnji troškovi postupka izvršenja biti utvrđeni naknadno.

Austrijska finansijska institucija Heta, prethodno je naložila javnom izvršitelju da 16. juna oglasi prodaju barskog hotela Princess, što je on uradio. Prodaja je oglašena nakon što je procjenitelj utvrdio da barski hotel vrijedi 10.807.700 eura. Ubrzo nakon toga dva puta je povjerilac tražio da se privremeno odgodi prodaja, a posljednji rok bio je 31. avgust.

Nije poznato uz koliki diskont je Meinl banka sad otkupila potrživanje Hete ni da li je Knežević uspio da vrati svoj ili makar dio duga koji je nešto manji od šest miliona eura. Takođe, nijesu poznati detalji o garancijama koje su date Meinl bank AG da otkupi potraživanje Hete u navedenom iznosu. Izvori „Vijesti” tvrde fond Trend još nije vratio svoju polovinu duga u iznosu od oko šest miliona eura.

 

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *