Nisan počinje serijsku proizvodnju “kaškaia” u Rusiji

Dodajte komentar

Automobilski koncern Nisan počeće serijsku proizvodnju krosovera “kaškai” (Qashqai) u fabrici u Sankt Petersburgu u oktobru ove godine, saopštila je pres služba potpredsjednika okruga Sergeja Movčana.

“Sada preduzeće proizvodi četiri modela automobila Nisan, a u pripremi je i peti – ‘kaškai’. Početak njegove proizvodnje planiran je za oktobar ove godine”, navodi se u saopštenju.

Ranije je generalni direktor fabrike “Nisan Rus” – Dmitrij Mihajlov rekao da je početak serijske proizvodnje planiran za decembar, a probno sklapanje je počelo prošle godine.

“Kaškai” se sada u Rusiju uvozi, a sklapa se u britanskom gradu Sanderlend.

Fabrika Nisan u Sankt Peterburgu radi od 2009. godine. U decembru prošle godine je otvorena nova linija koja je udvostručila kapacitet na 100.000 automobila godišnje.

Prodaja Nisana prošle godine je dostigla 162.010 vozila, od kojih je 32.000 proizvedena u fabrici u Sankt Peterburgu. Pored tog grada, koncern Nisan sklapa vozila u Moskvi, Toljatiju i Iževsku.

Koncern je objavio da razmatra mogućnost izvoza automobila sklopljenih u Sankt Peterburgu u skandinavske i istočnoevropske zemlje.

Izvor: Poslovno jutro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *