Uspon vodećeg kineskog giganta

Dodajte komentar

Vodeća globalna informaciono-komunikaciona kompanija Huawei saopštila je finansijske rezultate za prvih šest mjeseci 2015. godine. Ostvaren je ukupan prihod od 9,09 milijardi dolara, što predstavlja rast od 69 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Prihod od prodajte pametnih uređaja dostigao je 7,3 milijardi dolara u prvih šest mjeseci 2015, što je rast od čak 87 odsto u odnosu na isti period lane. Kako je navedeno, na izvrsne rezultate uticala je i orijentacija ka proizvodnji uređaja srednje i visoke kategorije. Kompanija je takođe saopštila da do kraja godine očekuje još veći rast prodaje u kategoriji pametnih telefona.

U prvoj polovini 2015. godine Huawei je isporučio 48,2 miliona pametnih telefona, što je rast za 39 odsto u odnosu na prethodnu godinu i ukupan tržišni rast od 7 odsto, pokazuju rezultati nezavisne istraživačke kuće GfK. Rezultati istraživanja pokazuju i značajnu prednost u tržišnom učešću firme Huawei u odnosu na Samsung i Apple na kineskom tržištu. Na globalnom nivou, Huaweit akođe jača svoje tržišno učešće: 24 odsto u Španiji i 20 odsto u Italiji.

Huawei Mate7 isporučen je u 5 miliona primjeraka u više od 100 zemalja širom svijeta. Huawei Ascend P7, i dalje veoma aktuelan model, isporučen je u 7 miliona primjeraka, dok je novi Huawei P8 za prva dva mjeseca prodaje prodat u milion primjeraka.

Izvor: Poslovno jutro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *