Klinac zarađuje do 1.000 funti dnevno večerajući “online”

Dodajte komentar

Četrnaestogodišnji dječak Kim Sun-Jin iz Južne Koreje zarađuje hiljadu funti dnevno tako što jede brzu hranu i za to vrijeme se snima i komunicira sa hiljadama ljudi.

Mališan svake noći večera brzu hranu, a u to uključuje kinesku hranu, picu, pileća krilca, i sve što se svrstava u takvu ishranu. Dok večera, on se dopisuje sa hiljadama ljudi, a nekad razgovara i preko video kamere.

U jednoj “epizodi”, koju smatra najuspješnijom, zaradio je 1.100 funti, što i nije toliko loše za jedno veče i to dok samo jede ispred TV. Pato, kako se naziva, jede pred publikom još od kad je imao 11 godina.

Ovo je započeo jer je želio društvo tokom večere – roditelji su mu radili u drugom gradu, a on je živio sa babom i dedom koji su večerali mnogo ranije od njega.

Ali to mu je danas donijlo status poznate ličnosti. “Ljudi me pozdravljaju na ulici”, kaže Kim i dodaje da radi šta hoće i da je to privilegija ličnog emitovanja.

Program, putem kojeg i on emituje svoje večere, postala je ključni dio društvenog života skoro svakog južnokoreanskog tinejdžera. Kim sada ima oko osam miliona posjetilaca mjesečno.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *