Lovćen osiguranje fakturisalo 13,7 miliona eura premije

Dodajte komentar

Društvo Lovćen osiguranje AD, koje posluje u okviru slovenačke Triglav grupe, je u prvoj polovini 2015. godine fakturisalo 13,7 miliona eura premije, što je za pet odsto više nego u istom periodu lani.

U ukupnoj strukturi ostvarene bruto premije tržišta, Lovćen osiguranje AD ostvaruje vodeću poziciju sa tržišnim učešćem od 37 odsto, dok je u strukturi bruto premije neživotnih osiguranja udio Lovćen osiguranja 44,1 odsto.

„Veoma smo zadovoljni rezultatima poslovanja ostvarenim u prvom dijelu godine. Posebno mislim na činjenicu da je Lovćen osiguranje uspjelo da poveća bruto fakturisanu premiju u odnosu na isti period prošle godine i to za 5 prcenata, dok je u broju zaključenih polisa rast iznosio 12 odsto“ – komentar je šestomjesečnog poslovanja prof. dr Radenka Purića, izvršnog direktora Lovćen osiguranja AD.

Triglav grupa, vodeća osiguravajuća i finansijska grupa u Sloveniji i u Adria regionu, u prvom je polugodištu 2015. uspješno poslovala. Grupa je, uprkos još uvijek otežanim prilikama, na svojim tržištima osiguranja, u poređenju sa periodom lani ostvarila rast od 4 odsto fakturisane bruto premije osiguranja, što iznosi 507,8 miliona eura. Grupa je prvu polovinu godine završila sa neto dobiti u visini od 53,6 miliona eura,što je za 5 odsto manje nego u istom periodu lani, dok se kombinovani koeficijent poboljšao te je iznosio 93,6 odsto. Lovćen osiguranje AD, koje je dio Triglav grupe, je u prvoj polovini 2015. zadržalo vodeći položaj na crnogorskom tržištu i skupilo za 5 odsto više premije nego u istom periodu prošle godine.

U Sloveniji je u poređenju sa prvim polugodištem lani Zavarovalnica Triglav fakturisala za jedan odsto nižu bruto premiju osiguranja u visini od 333,9 miliona eura. Premija osiguranja imovine, koja predstavlja skoro 73 odsto premije osiguranja, pala je za 2 odsto, dok je premija životnih osiguranja porasla za 5 odsto. Premija Triglav, Zdravstvene zavarovalnice (Zdravstveno osiguranje) bila je za 1 odsto viša nego u istom periodu lani.

Predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar je izjavio da su zadovoljni smo sa poslovanjem u prvom polugodištu.

“Naši rezultati potvrđuju uspješnost sprovođenja strateških ciljeva Triglav grupe. Do kraja godine očekujemo da će situacija na osiguravajućim tržištima ostati otežana, a tržišta kapitala bar kratkoročno neće donositi neki veći profit od investicija. U osiguravajućoj djelatnosti nastavićemo sa agresivnim nastupom na tržištima i razvojem proizvoda i usluga usmjerenih prema klijentima. Uz to neprestano nastojimo da podignemo efikasnost našeg rada. Pri tome nadograđujemo položaj kod penzijskih i zdravstvenih osiguranja kao važnih strateških segmenata našeg poslovanja. Na nivou Grupe i dalje ćemo da sprovodimo promišljenu vlasničku konsolidaciju zavisnih društava, optimizaciju upravljanja imovinom Grupe i nastavićemo sa procesom prodavanja investicija u vlasničke djelove onih društava čija djelatnost nije u skladu sa našom strategijom”, kazao je Slapar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *