Vanredni izbori ako se ne poništi tender za privatizaciju Instituta

Dodajte komentar

Klub odbornika SNP Herceg Novi tražiće hitnu sjednicu Skupštine opštine i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, ukoliko Savjet za privatizaciju na današnjoj sjednici ne poništi tenderski postupak za privatizaciju Instituta “Dr Simo Milošević“, kazala je Danijela Đurović, predsjednica Opštinskog odbora SNP Herceg Novi.

“Najava današnje sjednice Savjeta za privatizaciju i odlučivanja o privatizaciji najvažnijeg privrednog subjekta u Herceg Novom – Instituta “Simo Milošević“ u Igalu samo je potvrda da DPS ne odustaje od tog štetnog posla kako za građane Herceg Novog, tako i ukupno za Crnu Goru”, kazala je Đurović.

Podsjeća da je Skupština opštine Herceg Novi prije samo četiri mjeseca donijela jasne zaključke da ponuđač “IWG konzorcijum“ ni u kom slučaju ne zadovoljava uslove tendera.

“Njihova je isključiva namjera izgradnja apartmana i stanova za tržište, za šta postoji sumnja da su i neki domaći građevinski lobiji uključeni. Najvažnije od svega je da oni niti imaju namjeru, niti su kompetentni da razvijaju i unapređuju zdravstveni turizam i brend Instituta Igalo”, ističe Đurović.

Ona takođe podsjeća da je i uslov opstanka koalicione vlasti između DPS-a i IZBOR-a u Herceg Novom poništavanje privatizacionog postupka za Institut Igalo.

“Ako danas, uprkos jasnom stavu javnosti i Skupštine opštine Herceg Novi, Savjet za privatizaciju ipak ne poništi tenderski postupak i ne odbije ovog ponuđača za Institut, Klub odbornika SNP Herceg Novi će tražiti hitnu sjednicu Skupštine opštine i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora”, zaključila je Đurović.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *