Pronađene skrivene poruke na novčanicama

Dodajte komentar

Novčanica od 50 rupija, valute sa Sejšela, ostrvske države u zapadnom Indijskom okeanu, sadrži skrivenu riječ “seks” na dijelu novčanice na kom se nalaze dva drveta palme ilustrovana uz glavu kraljice Engleske, piše News.com.

“Treba da okrenete novčanicu na stranu da biste vidjeli skrivenu riječ”, rekao je Timoti Medhurst koji radi na aukcijama za “Duke's Auction House”. Upravo je on taj koji je otkrio skrivenu riječ na novčanici koja se upotrebljavala između 1968. i 1973. godine kada su Sejšeli tražili samostalnost od britanske krune.

Dok traju rasprave o tome radi li se o namjeri ili slučajnosti, Medhurst kaže kako je uvjeren da se radi o šali od strane kreatora ovih novčanica.

“Mislim da je riječ namjerno ugravirana u novčanicu. Na jednoj drugoj valuti na novčanicama je pronađena upisana reč “šljam”. Postoji mnogo skrivenih poruka ispisanih na novčanicama. Zašto je to tako? Ne znam”, rekao je Medhurst.

To dokazuje kako ovo nije prvi slučaj da su skrivene poruke upisane u nepripadajuću podlogu. Novčanicu sa Sejšela možete pogledati ovdje.

Izvor: B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *