Zoran Đurišić za dvije godine primio 105,8 hiljada eura

Nekadašnji predsjednik Odbora direktora Montengro Airlinesa, Zoran Đurišić, za nepune dvije godine, tokom 2012. i 2013, primio je 105,8 hiljada eura, pokazuju zvanični podaci nacionalne aviokompanije.

Prema podacima dostavljenim na upit portala Analitika i shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, Đurišić je najviše zaradio u januaru 2013. godine, oko deset hiljada eura, ali je primio 9,15 hiljada, jer mu je puni iznos smanjen za krizni porez od 852,8 eura.

Đurišić je za 2012. godinu u MA primio neto 71,43 hiljade eura, dok je za period od 1. januara do 30. septembra 2013. dobio oko 34,45 hiljada eura.

Prema informacijama Analitike iz MA, nedostaje značajan dio dokumentacije u kompaniji i zbog toga nije moguće do kraja pratiti šta se plaćalo kome i za šta i koliko su iznosila pojedina primanja.

Takođe, prije 2005. godine nema nikakvih tragova plaćanja – nema papira niti dokumenata koje svjedoče o spoljašnjim uplatama.

Prema posljednjem imovinskom kartonu, uprkos velikim primanjima, Đurišić je uštedio svega 11 hiljada eura.

Primanja čelnika Montengro Airlinesa ponovo su ovih dana dospjela u fokus interesovanja javnosti, kada je aktuelni izvršni direktor, Živko Banjević kazao da mu mjesečna primanja za dva odgovorna posla koje obavlja iznose ukupno 3,5 hiljada eura.

Analitika

Foto: Vijesti

Check Also

Telenor: Platite račun online i bez provizije

Telenor je svojim postpejd korisnicima omogućio da svoje račune plate online i bez provizije, putem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *