Na koji način sami sebi ugrožavate posao?

Dodajte komentar

Ako ste se ikada zapitali zašto ne možete da napredujete na poslu i nikako da se pomaknete sa mrtve tačke, vrijeme je da otkrijete kako sami sebi uništavate poslovnu reputaciju.

Šef i ostale kolege nikada vas neće ozbiljno shvatiti ako u svemu tražite izgovor. Ako neki posao niste uradili i izvlačite se sa izgovorima poput „nisam to uradila, jer mi niko nije rekao, nisam imala sve podatke“ i slične stvari sami sebi ćete uništiti mogućnost napredovanja.

Radije se potrudite da svaki posao obavite na vrijeme i najbolje što možete. Ako ne možete sami, snađite se i tražite pomoć od nekog kolege. Niko vas neće shvatiti ozbiljno ako zadate poslove ne završavate na vrijeme. Jako je bitno da svaki posao uradite u zadatom roku. Vaš šef će biti ponosan iako vam to možda nikada neće reći, ali će vas gledati drugačije, nego kada posao ne obavite na vrijeme.

Kada znate da imate neki važan poslovni sastanak uvjek se pripremite i nikada nemojte ići nespremni. Uvjek vodite računa o tome da vam može biti postavljeno neko pitanje na koje morate da date konkretan odgovor i rješenje. Ako želite da napredujete na poslu ne možete razmišljati o radnom vremenu. Na vama je da radite sve dok ne završite posao koji imate. Iako ćete možda raditi od jutra do sjutra i nećete imati dovoljno vremena za privatni život, na kraju će vam se trud isplatiti.

Na sve službene poruke i mejlove morate da odgovarate i to u što kraćem vremenskom roku. Nikada nemojte sebi da dopustite da ne odgovorite na mejl, bez obzira koliko vi smatrali da li je bitan ili ne. Ako stalno pravite greške, a ipak smatrate da one nisu velike, nego sitne morate znati da se te greške vremenom kupe i da će ih neko sigurno primijetiti, a da će one negativno uticati na vašu poslovnu reputaciju. Prema tome trudite se da izbjegnete sve greške koje vam se mogu dogoditi.

Izvor: B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *