Turska: Dozvoljeno sat vremena kašnjenja na posao zbog teretane

Dodajte komentar

Ovo je kao scenario iz snova za ljude koji se bore da nađu vremena za teretanu: Zaposlenima u Vladi u turskoj provinciji Edirne koji se upišu na novi program biće dozvoljeno da zakasne sat vremena na posao ako prije toga vježbaju.

Za ovaj program protiv gojaznosti izborio se guverner Edirna Dursun Ali Sahin, kome ide bolje nego ikad. Prethodno je zabranio upotrebu lifta za trospratne zgrade (ne odnosi se na bolnice i domove za njegu), piše BBC. Ove zabrane nisu bez razloga: Naglo je porastao procenat gojaznih na 44% od 2002. do 2014. godine, a sada ih ima ukupno 27.8% po posljednjim istraživanjima. Turska je u dobroj formi u odnosu na USA koja ima 35% gojaznih od ukupnog stanovništva.

Sahinov program pod nazivom “Naš lijek je sport” dozvoljava učesnicima da se konsultuju koje aktivnosti su najbolje za njih i koja je odgovarajuća dijeta. Ovaj dvosmjeran pristup je pametno izveden s obzirom da eksperti vjeruju da više vježbe ne znači više izgubljenih kilograma. Već se sedamdesetoro ljudi prijavilo, što znači da počinju da rade od 9:30, a ne od 8:30.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *