Prvi krug zapošljavanja na autoputu kreće prvog septembra

Dodajte komentar

Šef biroa rada u kancelariji Zavoda za zapošljavanje Ranko Šćepanović poručio je da je ta institucija spremna da u potpunosti ispoštuje sve zahtjeve kompanije CRBC koji se tiču upošljavanja domaće radne snage na području kolašinske opštine.Počele obuke

Obuke za specijalistička zanimanja koja traže u CRBC počela su nedavno, a kako je kazao Šćepanović, kineskoj kompaniji su ukupno potrebna 354 radnika.

“Tražena su 62 radnika bez kvalifikacija, dok su ostala specijalistička zanimanja za koje ovih dana organizujemo obuku. Obuka za rukovaoce građevinskim mašinama je počela prije dva dana i organizuje se gradilištu na Jabuci gdje se prijavilo preko 60 kandidata. Ima i onih sa iskustvom na ovim poslovima, ima i početnika, a konačnu odluku donosi poslodavac” rekao je Šćepanović.

Prva zapošljavanja onih koji su završili obuke će početi 1. septembra i nastaviće se svakih 15 ili mjesec dana zavisno od potreba na gradilištima

Veliko interesovanje

Obuka za varioce biće organizovana u Kolašinu, u namjenskoj hali za te poslove.

“Azmont akademija u Bijelom Polju takođe u ponedjeljak po činje sa obukom za armirače, betonjerce i tesare. U Beranama, u tamošnjoj fabrici eskploziva će u ponedjeljak početi obuka za minere”, tvrdi Šćepanović.

Prema njegovim riječima, Zavod može u skoro stopostotnoj mjeri obezbijediti domaću radnu snagu za zanimanja koje traže CRBC-a.

Izvor: Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *