Startap nestao preko noći, otkaze za 400 radnika poslali na e-mail

Dodajte komentar

Noć je bila dovoljna da jedna startap kompanija nestane, povuče novac sa svojih računa, izbriše profile na društvenim mrežama i elektronskom poštom obavijesti svojih 400 zaposlenih da je firma prestala sa radom.

Američka virtuelna startap kompanija Zirtual preko noći je nestala, a prethodno je sa računa nestalo i 5,5 miliona dolara, nalozi na Twitteru, kao i stranice na Facebooku i Googleu su izbrisane, dok je na sajtu firme poručeno da je “poslovanje pauzirano”.

Istovremeno, u sitnim satima, ova virtuelna firma usmjerena na poslovne ljude, bez ikakvog prethodnog upozorenja je poslala e-mail na adrese 400 ljudi koliko je firma zapošljavala, u kom je pisalo da “sve operacije prestaju i da to na snagu stupa odmah”.

Šokirani i iznenađeni, sada već bivši zaposleni, u izjavi za Business Insider, potvrdili su da je posao posljednjih mjeseci usporavao, ali, kako kažu, to su pripisivali sezoni ljetnjih odmora. Sada ne znaju ni da li će im biti isplaćena plata za posljednju nedelju rada.

Niko iz kompanije, kao ni izvršna direktorka Maren Kate Donovan, nisu bili dostupni da prokomentarišu cijeli ovaj nevakidašnji slučaj.

Izvor: Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *