Tri su ključne stavke zbog kojih ćete lakše dobiti željeni posao

Dodajte komentar

Vjerovatno ste se mnogo puta pitali koji su to kvaliteti koje poslodavci traže od kandidata koji se prijavljuju za posao? Donosimo vam tri ključna koje svaki šef želi da vidi kod budućeg zaposlenog.

Stvarno iskustvo, potencijal i posebnost, to su vjerovatno najpoželjniji kvaliteti koje poslodavci žele.

Iskustvo

Naduvavanje vašeg CV-a s raznoraznim projektima ili postignućima za koje nemate dokaze, neće impresionirati vašeg budućeg poslodavca. Kriterijumi koje većina preduzetnika traži u biografiji su kvalifikacije, iskustvo i vaš potencijal. Takođe će vas procjenjivati na razgovoru za posao i tada će im biti najvažnije kako ćete se predstaviti, čime ćete se istaći. Vaše iskustvo procijeniće tražeći od vas konkretne primjere iz vaše karijere.

Potencijal

Ono što im je takođe od velike važnosti je vaš potencijal. U najboljem slučaju poželjno je da se pokažete boljim od onoga što oni traže. Jeste li sposobni i spremni na nove i nepredvidive situacije? Kako ćete se snaći u kriznoj situaciji, hoćete li ostati pribrani i hladne glave moći donijeti ispravnu odluku. Poslodavcima je bitan vaš napredak, a to će, među ostalim, procijeniti i prema onome koliko su vas puta u prošloj kompaniji unaprijedili ili koliko ste uložili u svoje obrazovanje.

Posebnost

Većina preduzetnika voli kada su njihovi zaposleni angažovani i zadovoljni jer radnici najbolje rade kada osjećaju da su dio tima i kada dijele istu viziju uspjeha. Za uspješnu kompaniju bitno je imati raznolikost unutar nje. To znači da su oni najčešće u potrazi za ljudima s drugačijim iskustvima, vještinama i perspektivama. Ovu vrstu iskustva nije lako priložiti u biografiji, ali morate se potruditi barem je naznačiti kako biste si osigurali put do sljedećeg koraka, a to je intervju.

Izvor: Poslovni dnevnih

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *