Er Srbija: prijava na let putem interneta

Nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, Er Srbija, objavila je danas uvođenje usluge prijave na let putem interneta (web check-in).

Putnici Er Srbije će imati mogućnost da se prijave na svoj let na zvaničnoj internet stranici avio-kompanije www.airserbia.com. Usluga je dostupna za sve letove Er Srbije iz Beograda, kao i za letove sa još šest polazišta u mreži Er Srbije – Abu Dabi, London, Istanbul, Bejrut, Prag i Bukurešt. Er Srbija će kasnije proširiti dostupnost usluge na ostatak svoje mreže.

Usluga prijave na let putem interneta će putnicima omogućiti da se registruju za let sa bilo kog uređaja koji ima pristup internetu, izaberu sjedište i odštampaju kartu za ukrcavanje (boarding paš).

Putnici će moći da se prijave na let najranije 36 sati i najkasnije 60 minuta prije planiranog vremena polaska leta. Potrebno je da gosti odštampaju svoju kartu za ukrcavanje i ponesu je na aerodrom.

Uslugu prijave na let putem interneta takođe mogu da koriste i putnici koji imaju prtljag za predaju.

Potrebno je da putnici donesu svoj prtljag na poseban šalter za brzu predaju prtljaga (baggage drop-off) najkasnije 45 minuta prije leta i da budu na odlaznom izlazu najkasnije 20 minuta prije leta.

Na aerodromu, putnici koji su se prijavili na let putem interneta i sa sobom nose samo ručni prtljag, ne moraju da odlaze na šalter za prijavu na let i mogu odmah da se upute ka pasoškoj i bezbjednosnoj kontroli.

Primenjuju se sva standardna pravila koja se odnose na predati i ručni prtljag.

B92, Tanjug

Check Also

Bitcoin preko 40.000 dolara

Nakon prekjučerašnjeg blagog pada vrijednosti, tržište kriptovaluta je jutros u zelenom i bilježi blagi rast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *