Montenegroberza: Promet u julu 2,4 miliona eura

Dodajte komentar

Ukupan promet na Montenegroberzi u julu je iznosio 2,4 miliona eura, što je 18 odsto manje u odnosu na jun.

“U poređenju sa julom prošle godine, promet je veći 17 odsto. Prosječan dnevni promet u julu iznosio je 114,43 hiljade eura, a veći dio prometa, odnosno 52 odsto, ostvaren je na slobodnom tržištu”, navodi se u najnovijem Biltenu Montenegroberze.

Tokom 21 dana trgovanja u julu zaključeno je 337 transakcija, a 55 odsto je zaključeno na slobodnom tržištu.

Prosječno je dnevno bilo 16 poslova.

“Trgovinom akcijama 33 kompanije, ne uključujući akcije fondova, blok poslove, aukcije i obveznice, ostvareno je 1,03 miliona eura prometa ili 43 odsto ukupnog prometa i zaključeno 259 transakcija”, dodaje se u Biltenu.

Prosječan dnevni promet akcijama kompanija iznosio je 49,18 hiljada eura, a prosječan dnevni broj poslova 13.

Trgovinom akcijama fondova sklopljen je 61 posao, što predstavlja 18 odsto ukupnog broja poslova i ostvaren promet od 86,1 hiljadu eura.

“Prosječan dnevni broj poslova sa akcijama fondova iznosio je tri, dok je prosječan dnevni promet iznosio 4,1 hiljadu eura”, navodi se u Biltenu.

Najveći su julu, 20 odsto, porasle akcije Novog Prvoborca Herceg Novi. Akcije emitenta Fabrika stočne hrane Spuž, Danilovgrad zabilježile su u julu pad vrijednosti od 70 odsto.

Indeks MNSE10 je u julu pao 3,17 odsto, dok je MONEX oslabio blago 2,5 odsto.

Ukupna tržišna kapitalizacija akcija na dan 31. jul iznosila je 2,98 milijardi eura i u odnosu na isti period prošle godine porasla je 1,41 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *