Njegova ideja zvuči suludo ali svakog mjeseca uštedi preko 400 eura

Dodajte komentar

Prije dvije godine Sam Cookney zaključio je da više ne može trpjeti visinu stanarina u Londonu. Stoga, na pamet mu je pala zanimljiva ideja. Šta bi se dogodilo kad bi na posao putovao iz Barcelone?

O svojim je planovima 2013. napisao i duhovit blog u kojem tvrdi: “Mnogi su ljudi mislili da se šalim kad sam rekao da ću u Barceloni iznajmiti dvosobni stan i svaki dan putovati na posao u London. Ispalo je da mogu iznajmiti trosobni stan. Mislio sam da ću barem morati uljepšavati istinu ili frizirati brojke, ali ne”.

0

Izračunao je da će ga put avionom svakog dana koštati 34 eura, taksi od aerodroma do posla dodatna 33 eura, a čak i uz kafu i doručak, svakog bi mjeseca uštedio 421 eura.

Prije tri mjeseca odlučio je šalu pretvoriti u stvarnost.

Dodao je da je čašu prelila spoznaja da u Londonu dijeli stan dok u Barceloni za isti taj iznos može uživati sam u dvosobnom ili trosobnom stanu. Sad živi sam u renoviranom dvosobnom stanu, a mjesečna stanarina iznosi 800 eura. Dodatna ušteda je i to da se nalazi u centru i da svugdje putuje pješice.

1

2

“Isplatilo se. Osjećam se bolje i zapravo štedim”, napisao je i dodao da su najveći problem cijene avionskih karata koje variraju od 100 do 150 eura.

3

Ipak, dodaje da ovo nije za svakog i da na put od stana do posla potroši pet i po sati (ipak se radi o putu od 1500 kilometara).

“Ponekad mi nedostaju žurke u Londonu, ali sve ostalo prošlo je bez prevelikih problema”, rekao je.

4

Izvor: index.hr

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *