Generali Grupa: Ostvaren snažan rast premije

Dodajte komentar

U prvom polugodištu 2015. operativni rezultat je porastao za 11,3 posto na 2,8 milijarde eura, što je najbolji učinak ostvaren u posljednjih osam godina, dok je neto dobit porasla na 1,3 milijardu (+ 21.6%).

Ukupna premija na nivou Grupe iznosi preko 38 milijardi eura (+7,3%), zahvaljujući snažnom rastu premija životnog osiguranja (+10,6%), i poboljšanju premije na svim tržištima. Segment neživotnog osiguranja je takođe zabilježio pozitivne rezultate, kaže se u kompanijskom saopštenju.

“Za samo tri godine ostvarili smo jedan od najsloženijih programa transformacije ikada sprovedenih u industriji osiguranja. Ovi odlični polugodišnji rezultati pokazuju kako se Generali transformirao – uprkos vrlo izazovnom okruženju – u globalnu Grupu koja je vrlo profitabilna i stabilna po pitanju kapitala, s obnovljenom i inovativnom ponudom proizvoda koja nam dozvoljava da održimo atraktivne stope rasta prihoda na većini tržišta na kojima poslujemo. Ovi rezultati predstavljaju najbolju polaznu tačku za sprovođenje novog strateškog plana za razdoblje 2015-2018. koji smo predstavili u maju, zasnovanog na prosječnom godišnjem rastu generisanja novca od 50%, distribuciji dividendi u vrijednosti od preko 5 milijardi eura u naredne 4 godine i daljem smanjenju troškova u iznosu od 500 miliona eura od 2016. do 2018, održavajući operativnu stopu prinosa na kapital iznad 13%. Očekujemo da neto rezultat znatno poboljšamo na kraju godine u poređenju s 2014. godinom, održavajući visok rast profitabilnosti dostignut u prvoj polovini ove godine “, izjavio je generalni direktor Generali Grupe, Mario Greco.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *