Kako se postaje vozač Uber taksija?

Dodajte komentar

Iako ga se taksisti zgrožavaju i čine sve ne bi li spriječili njegov dolazak, Uber, aplikacija za jeftiniji prevoz će najvjerovatnije profunkcionisati i na ovim prostorima. Naime, ova kompanija je nedavno najavila dolazak na Balkan, tačnije u Srbiju i Hrvatsku gdje traži menadžere.

Uber Technologies Inc. je američka kompanija ju San Francisku. Svoj rad zasniva na Uber mobilnoj aplikaciji, koja omogućava korisnicima da pomoću smartphonea zatraže prevoz od Uberovih vozača.

Vozači sa Uberom imaju ugovor, a inače su slobodnjaci, dakle nisu zaposleni u Uberu i voze sopstvene automobile. Dakle, vrlo je jednostavno raditi za Uber, s tim što se postupak samo malo razlikuje po zemljama.

Da biste postali Uberov vozač, prvo morate doći na razgovor, donijeti papire da niste krivično kažnjavani i morate imati noviji automobil sa četvoro vrata. Potpišete ugovore, dobijate svoju aplikaciju i broj. Uključite mobilni i čekate dok se ne pojavi korisnik. Krenete prema njemu, odradite vožnju i to je to. Novac je skoro na vašem računu.

Vrhunska stvar oko Ubera je što je to u suštini izvrstan dodatni posao, jer mnogi Uber vozači ne rade više od desetak sati nedjeljno. Dakle, posao uz redovni posao koji vam osigurava honorar. Studenti znaju da rade i dosta više, ali naravno, ako želite i hoćete, niko vas ne sprečava da budete aktivni i više.

Možete raditi bilo kada i sami određujete vrijeme rada, slobodne dane, sve je zapravo na Uber vozaču, naravno, kao i održavanje vozila, amortizacija i ostalo. Uber ima svoj procenat, ostalo je vaš prihod.

Iz ugla putnika to izgleda ovako: Zatražite prevoz, Uberov vozač dođe, odvede vas na traženu lokaciju, često po upola nižoj cijeni od klasičnog taksija, iznos za vožnju vam se automatski skine s kartice, a vozač dobije svoj dio.

Jednostavno i efikasno. Vozite svoj automobil, klasičnog dispečerskog centra nema, popratni troškovi si minimalni, pa nije ni čudo da se ovaj startup za šest godina raširio po svijetu i sada je aktivan u 58 zemalja i preko 300 svjetskih gradova.

Dodatna prednost Ubera je i to što putnici direktno ocjenjuju svoje vozače koji se, samim tim, moraju potruditi da budu što profesionalniji kako bi zadržali ovaj dodatni posao.

Naime, nakon vožnje mogu se ocijeniti vozač i vozilo, pa ako je vozač neljubazan ili ako je vozilo neuredno, slijedi mu niža ocena. Vozač koji bude imao loš prosjek biće pozvan na razgovor, a ako se ne popravi, ostaje i bez ugovora.

Izvor: Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *