Električni automobil koji ne zna za prepreke

Dodajte komentar

Francuska start-ap firma Mecanroc predstavila je neobično električno vozilo Swincar za koje praktično ne postoji nepremostiva prepreka. Osim toga, sudeći po snimcima, vožnja u ovom četvorotočkašu može da bude izuzetno zabavna.

Zaboravite na kvadove, bagije i druga slična vozila za rekreaciju. Budućnost pripada Swincar-u.  Ovaj revolucionarni električni četvorotočkaš, dizajniran poput vozila namijenjenog istraživanju Marsa, mogao bi da potpuno promijeni doživljaj terenske vožnje na našoj planeti.

Zahvaljujući specijalnom sistemu oslanjanja – čiji je dizajn isnspirisan kretanjem pauka – koji svakom točku pruža veliku autonomiju pokreta, Swincar je u stanju da savlada najraznovrsnije prepreke, poput kamenja i malih stijena, da prođe kroz dubok jarak pored puta i da se spusti i popenje uz najveće strmine.

S obzirom na nisko težište, vozilo je izuzetno stabilno čak i prilikom vožnje po terenu sa velikim nagibom.

Za pogon su zadužena 4 elektromotora koja se nalaze u točkovima, tako da svaki točak ima nezavisan pogon. Manje zahtjevni vozači imaće opciju da naruče vozilo sa pogonom na 2 točka, sa 2 električna motora.

Na raspolaganju su elektromotori od 1 i 1.5 kW i pogonske baterije u rasponu od 2 do 6 kWh.

Trenutno, Mecanroc pravi samo verziju sa jednim sjedištem, ali u planu je i Swincar za dvije osobe.

Još uvjek se ne zna kada će se ovo neobično vozilo pojaviti na tržištu, a kompanija je zakazala prezentaciju za kraj septembra u francuskom gradu Lionu, kada bi trebalo da bude poznato više tehničkih detalja.

Pogledajte kakve je sve prepreke Swincar u stanju sa savlada:

https://youtu.be/xdM5yCBy0jY

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *