Pozavarovalnici Sava bonitetna ocjena A- sa stabilnim prognozama

Bonitetna agencija Standard&Poor’s S&P je, 29. jula, Pozavarovalnici Sava, d.d, nadogradila dugoročnu bonitetnu ocjenu i bonitetnu ocjenu finansijske snage na “A-” (odlično) sa stabilnim prognozama.Među elementima koji definišu bonitetnu ocjenu su se, obzirom na prethodno stanje, popravili kapitalska adekvatnost i profitabilnost i likvidnost.

“Povećanje bonitetne ocjene sa “BBB+” na “A-“, će pozitivno doprinositi ka ostvarivanju strategije rasta, prije svega u segmentu reosiguranja, gdje je Pozavarovalnica Sava za četrdeset godina svog djelovanja uspostavila saradnju sa više od 300 partnera u više od 90 država širom svijeta“, saopšteno je iz Sava Montenegro.

Pozavarovalnica Sava je najveći reosiguravač na slovenačkom tržištu, a udio premije reosiguranja u inostranstvu premašuje 60 odsto. Najveći napredak posljednjih godina bilježi se na azijskim tržištima i tržištima srednjeg istoka.

“Iz godine u godinu društvo i grupa Sava Re povećavaju dobit, a u prošloj godini su čak postigli najbolji rezultat u svojoj istoriji“, navedeno je u saopštenju.

U Crnoj Gori, grupacija Sava Re je zastupljena kroz osiguravajuće društvo Sava Montenegro, koje je u njenom 100 procentnom vlasništvu.

Sava Montenegro pruža usluge neživotnih osiguranja na crnogorskom tržištu već 15 godina, sa tržišnim učešćem od oko 20 odsto.

Check Also

Ko kupuje najskuplje stanove u Srbiji?

I pored pandemije, tržište nepokretnosti u Srbiji u posljednjem kvartalu prošle godine beleži rast od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *