Pozavarovalnici Sava bonitetna ocjena A- sa stabilnim prognozama

Dodajte komentar

Bonitetna agencija Standard&Poor’s S&P je, 29. jula, Pozavarovalnici Sava, d.d, nadogradila dugoročnu bonitetnu ocjenu i bonitetnu ocjenu finansijske snage na “A-” (odlično) sa stabilnim prognozama.Među elementima koji definišu bonitetnu ocjenu su se, obzirom na prethodno stanje, popravili kapitalska adekvatnost i profitabilnost i likvidnost.

“Povećanje bonitetne ocjene sa “BBB+” na “A-“, će pozitivno doprinositi ka ostvarivanju strategije rasta, prije svega u segmentu reosiguranja, gdje je Pozavarovalnica Sava za četrdeset godina svog djelovanja uspostavila saradnju sa više od 300 partnera u više od 90 država širom svijeta“, saopšteno je iz Sava Montenegro.

Pozavarovalnica Sava je najveći reosiguravač na slovenačkom tržištu, a udio premije reosiguranja u inostranstvu premašuje 60 odsto. Najveći napredak posljednjih godina bilježi se na azijskim tržištima i tržištima srednjeg istoka.

“Iz godine u godinu društvo i grupa Sava Re povećavaju dobit, a u prošloj godini su čak postigli najbolji rezultat u svojoj istoriji“, navedeno je u saopštenju.

U Crnoj Gori, grupacija Sava Re je zastupljena kroz osiguravajuće društvo Sava Montenegro, koje je u njenom 100 procentnom vlasništvu.

Sava Montenegro pruža usluge neživotnih osiguranja na crnogorskom tržištu već 15 godina, sa tržišnim učešćem od oko 20 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *