Povećao plate radnicima, a oni se zbog toga pobunili

Dan Price, osnivač i direktor kompanije iz Seattlea, u aprilu ove godine objavio je javno kako u njegovoj kompaniji niko neće imati platu manju od 70.000 dolara godišnje. 

Nakon što je objavio ovu vijest radnici kompanije Gravity Payments počeli su da vrište od sreće. Jedan od zaposlenih rekao je Priceu da će mu povišica omogućiti da češće putuje u Portoriko gdje mu žive roditelji, dok je drugi rekao kako će povišica njemu i njegovoj supruzi omogućiti planiranje porodice.

Međutim, nisu svi bili sretni činjenicom da je povećana minimalna plata.

Naime, zaposleni koji su u kompaniji od samih početaka i koji imaju mnogo iskustva smatrali su kako nije fer da novozaposleni dobiju toliku povišicu, dok su zaposleni s višegodišnjim iskustvom imali tek malo povećanje.

Maisey McMaster je na početku podržala plan koji je iznio Price, ali je kasnije potpuno promijenila mišljenje.

“Povišicu su dobili radnici koji imaju najmanje iskustva i vještina za obavljanje posla, dok su oni koji obavljaju glavninu posla dobili sasvim malu povišicu”, rekla je ona uz napomenu da je njen predlog bio da novi zaposleni dobiju manju povišicu, ali da im se ostavi mogućnost da kroz rad i i sticanje iskustva dobiju značajniju povišicu. Nakon neslaganja ona je odlučila da napusti kompaniju iako je bila jedna od najbližih Priceovih saradnica.

Grant Moran takođe se požalio kako je njegova plata nakon prve povišice iznosila tek 51.000 dolara.

No, kako navodi Times, čak i novi zaposleni, koji su neknekad oć bili oduševljeni povišicom, sada su zabrinuti da imaju veću platu nego što zaslužuju svojim radom i vještinama.

Izvor: Biznis.ba

Check Also

ePoslovanje: Šta je to eRačun i zašto nam je potreban

Privredna komora i Asocijacija menadžera Crne Gore organizovale su panel na temu „ePoslovanje: Šta je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *