Kraljičina plaža: Gubimo milione od poreza i do 1.000 radnih mjesta

Dodajte komentar
Kraljičina plaža
Direktna šteta koja je, neusvajanjem Aneksa ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža, prouzrokovana crnogorskoj ekonomiji ogleda se u gubitku od 500 do 1.000 novih radnih mjesta i oko sedam miliona eura, samo po osnovu poreza na dodatu vrijednost i imovinu, ocijenio je ekonomski analitičar Predrag Drecun.

On je Dnevnim novinama kazao da je ovom odlukom Skupštine propuštena prilika da Crna Gora dobije još jedan renomirani hotelski kompleks.

“Opravdanje da je riječ o reprezentativnom dijelu obale ne “pije vodu”. I Monte Karlo je unikatno i reprezentativno mjesto. Jasno je da smo ovakvom odlukom izgubili mnogo, država neće ubirati porez, a neće biti ni dodatnog zapošljavanja uslužnih radnika”, rekao je Drecun.Aneksom ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža predviđeno je bilo da se grčkoj kompaniji Adriatic Properties zakup produži sa 30 na 90 godina i dozvoli da na mjestu postojećeg hotela izgradi novi, četiri puta veći, sa pet ili više zvjezdica. U Miločerskom parku planirana je bila i gradnja 66 apartmana. Usvajanje Aneksa spriječili su poslanici SDP-a, koji su prilikom glasanja ostali uzdržani, kreirajući tako sa opozicijom novu-staru parlamentarnu većinu.

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma DN su juče saopštili da je u Skupštini ponovo potvrđeno da su politički interesi iznad ekonomije.

“Dio poslanika je u petak veče pokazao pravo lice. Broj uzdržanih, kojih je tokom glasanja o Aneksu ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža bilo čak 15, govori da oni ne znaju šta hoće. Taj dokument je tri godine stajao na sajtu Ministarstva, a oni su se ponašali kao da prvi put raspravljaju o njemu”, istakli su u tom Vladinom resoru.

Izvor: Dnevne novine
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *