Bill Clinton za seminar u švedskoj banci zaradio 750.000 dolara

Dodajte komentar

Kandidat za američkog predsjednika i bivša američka državna sekretarka Hillary Clinton i njen muž bivši predsjednik SAD-a Bil Clinton su od 2007. do 2014. godine zaradili više od 139 miliona dolara, većinom držeći seminare širom svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

Gospođa Clinton je objavila podatke na osnovu kojih se vidi da je sa mužem u tom osmogodišnjem periodu uredno plaćala porez. Navodi da je za porez uplatila skoro 44 miliona dolara, a u dobrotvorne svrhe oko 15 miliona.

Većinu prihoda je ostvario njen muž Bill Clinton, držeći govore na raznim skupovima, a Hillary Clinton mu se pridružila u tom poslu pošto je početkom 2013. podnijela ostavku na dužnost državnog sekretara.

Najunosniji seminar bivši američki predsjednik Bill Clinton je održao u maju 2013. godine u Švedskoj, gdje je zaradio 750.000 dolara za seminar u banci Handelsbanken.

Švedska novinska agencija TT je potvrdila ove navode uvidom u poresku karticu pomenute banke, iz koje nisu htjeli komentirati ovaj slučaj, prenosi Anadolu Agency.

Izvor: Biznis.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *