Zagreb: Sindikat i Uprava dogovorili da u Javnom prevozu zapošljavaju rodbinu radnika

Dodajte komentar

Sindikat vozača i saobraćajnih radnika Javnog prevoza u Zagrebu (ZET) pohvalio se da su se sa filijalom dogovorili da prednost pri zapošljavanju imaju djeca ili supružnici njihovih radnika.

Njihovu objavu vezanu uz zapošljavanje djece njihovih radnika koja je objavljena na intetnet stranicama Udruženja sindikata vozača i saobraćajnih radnika Hrvatske u nastavku prenosimo u cjelosti:

Zapošljavanje djece naših radnika: Na sastanku predstavnika Sindikata vozača i saobraćajnih radnika sa Upravom filijale postignut je dogovor da prioritet pri zapošljavanju u ZET-u prednost imaju djeca ili supružnici naših radnika. Na zahtjev Sindikata upućen prema Upravi filijale i Upravi ZGH već je zaposlen veći broj parkirača i vozača autobusa, gdje se u dobroj vjeri vodilo briga o gore navedenom dogovoru. Nastavljamo sa pritiskom za zapošljavanje još određenog broja vozača autobusa, parkirača (kako bi parkirači koji već rade na tim poslovima mogli shodno zahtjevu ići u promet), vozača tramvaja i drugih radnika koji su neophodni za funkcionisanje filijale u cjelosti.

Izvor: Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *