Počeli radovi na izgradnji Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis

Dodajte komentar

U Nikšiću je danas ozvaničen početak radova izgradnje Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis, na mjestu nekadašnjeg Doma vojske.

Završetak rekonstrukcije runiriane zgrade u centru grada planiran je za početak aprila, a ukupna vrijednost projekta iznosiće 1.664.000 eura.

“Ovo je prvi projekat ovog tipa u Crnoj Gori“, kazala je ministarka nauke Sanja Vlahović, i dodala da se nada da će Tehnopolis stvoriti uslove, onima koji imaju ideje i inovacije, da svoje ideje razviju u biznis, a kasnije i u sopstvena preduzeća.

„Nadam se da će kombinacija start up i malih preduzeća sa istraživačkim kapaciteteima stvoriti uslove da se između nauke i biznisa stvori jača veza,da nauka bude pokretač privrednog razvoja“, istakla je Vlahović.

Tehnopolis će pored preduzetničkog centra, biti i višenamjenski objekat sa velikim brojem kancelarija, mulitmedijalnih sala, sala za sastanke, laboratorija kao i pomoćnih prostorija.

Projekat sprovodi Ministarstvo nauke uz podršku Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, Ministarstva poljoprivrede,Ministarstvo ekonomije, Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i Opštine Nikšić.

U pitanju je zgrada površine 1.995 kvadrata, a radiće se totalna rekonstrukcija objekta. Kako je kazao direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković, vrijednost radova koje izvode u gradu pod Trebjesom ove godine iznose 1,7 miliona eura.

Do sredine avgusta biće završena Trebješka ulica, dok će akumulaciono jezero na Vučju biti završeno do sredine jeseni.

Gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović, istakao je da je zadovoljan što je konačno krenula realizacija projekta, te da očekuje da će se u Tehnopolisu zaposliti određen broj Nikšićana.

“ Nadam se da će Tehnopolis preuzeti što je nekada Dom vojske imao. Rješavamo centar grada, a pokušaćemo da sredimo i okolne zgrade i ovu ulicu“, ocijenio je Grbović.

On je dodao da preostaje problem Doma revolucije za koji se,kako kaže, u narednom periodu, mora pronaći rješenje.

Foto: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *