Samsung predstavio monitor koji bežično puni mobilne uređaje(video)

Dodajte komentar

Samsung je svijetu predstavio svoj novi monitor, koji omogućava bežično punjenje mobilnih uređaja. Monitor imena SE370 dolazi u dvije veličine, od 23,6 i 27 inča, a prvi je uređaj te vrste koji, osim gledanja filmova i surfovanja internetom, omogućava i bežično punjenje.

“Smanjuje nered, tako što uklanja nepotrebne kablove i portove potrebne za punjenje mobilnih uređaja”, kažu iz kompanije. SE370 koristi Qi standard za bežično punjenje, za koji kažu da je jedan od trenutno najboljih standarda.

Punjenje uređaja vrlo je jednostavno, a trend bežičnih punjača sve je veći i obuhvata sve veći broj uređaja. Na monitoru punjenje funkcioniše tako što se uređaj stavi na za to predviđeno mjesto na stalku monitora. Punjenje započinje automatski nakon što se upali zelena LED lampica.

Ima i druge mogućnosti

Osim punjenja, SE370 ima i način koji štedi oči, u smislu da smanjuje štetno djelovanje plavoga svjetla na oko, a čini to tako što optimizuje kvalitet slike, koji se uklapa u specifično okruženje.

“Tehnologija treba da podržava, a ne ometa aktivan stil života”, kazao je uslužbenom saopštenju Seok-gi Kim, viši potpredsjednik Samsungovog vizualnog prikaza. “Naši se kupci sve više oslanjaju na mobilne uređaje, koji im služe za dobijanje informacija, ali i za interakciju s drugima. Mi im pomažemo da koriste svoje mobilne uređaje na pametniji način tako što im omogućavamo uklanjanje nereda s radnih stolova”, zaključio je.

Cijena uređaja još uvijek nije poznata, ali očekuje se da bi mogao postati dostupan do kraja ove godine.

https://youtu.be/D_uNw-ueAZM

Telegram

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *