Ove elemente treba da sadrži dobar život

Cilj života nije dobra plata, mercedes, pun račun u banci ili vile. Cilj života je živjeti dobar život, a on treba da sadrži sljedeće elemente.

1. Produktivnost. Nećete biti srećni ako ne stvarate jer život nije odmor. Da, moramo se odmarati ali samo onoliko da skupimo snagu za dalju produktivnost. Isto kao i sa sijanjem, zemljištem i plodovima, budite svjesni šta možete da uradite. Osjetite da doprinosite zajednici.

2. Dobri prijatelji. Prijateljsvo je jedan od najvećih sistema podrške na svijetu tako da nemojte zaboraviti da ga razvijate. Prijatelji su oni divni ljudi koji znaju sve o vama, a i dalje vas vole. Prijatelj mogu biti i „privremeni prijatelji“ sa kojima ćete se lijepo provoditi ali nećete imati dublji odnos.

3. Vaša kultura. Jezik, muzika, svečanosti, tradicija i odijelo. Sve je to veoma bitno i treba da ga održavate u životu. Jedinstvo svih nas koje kada pomiješamo donosi vitalnost, energiju, moć, uticaj i ispravnost u svijetu.

4. Duhovnost. Pomaže da se formira temelj porodice koja gradi naciju. Učite, praktikujte i delite znanje, ne budite nemarni po pitanju svoje duhovne prirode. To je ono što mi jesmo, deo nas koji nas razlikuje od životinja.

5. Ništa ne propustite. Idite gdje god možete. Kupite kartu za sve događaje koje možete da priuštite. Iskusite sve što vam duša želi. Živite zdrav život, ako dobro živite dobro ćete i zarađivati. Sreća će se vidjeti u vašim očima i čuti u vašem glasu, djelovaćete magično.

6. Vaša porodica i uži krug ljudi. Investirajte u njih i oni će investirati u vas. Inspirišite se međusobno i uvjek vodite računa o detaljima. Ne postoji veća vrijednost od porodične ljubavi. To su osobe koje će uvjek biti tu za vas i koje će vam u teškim danima, bez obzira na sve, pružiti ruku. Njihova ljubav i energija vas prati svuda i događaji sa njima biće vam najljepše životne uspomene.

Izvor: Bizlife

Check Also

ePoslovanje: Šta je to eRačun i zašto nam je potreban

Privredna komora i Asocijacija menadžera Crne Gore organizovale su panel na temu „ePoslovanje: Šta je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *