Google uveo opciju kojom možete uništiti već poslati mail

Dodajte komentar

Nakon što je funkcija Undo Send završila beta fazu i ušla u formalnu upotrebu, Google je u Gmail uveo novu, još zanimljiviju opciju. Nazvana Dmail i riječ je o funkciji koja omogućava poništenje već poslatog maila ili uništenje poruke u zadatom roku koji se može odrediti u podešavanjima.

Opcija uništenja poruka može koristiti slično kao Undo Send, za povlačenje već poslatog maila ako ste shvatili da ste nešto pogrešno poslali ili ste se predomislili oko nečega što ste napisali u afektu. Drugi način upotrebe na koji je Google zapravo mislio kad je kreirao novi dodatak zaChrome, je ograničavanje roka trajanja poruke.

Poslate mailove možete poništavati i ručno

Dmail je kreirao Delicious, servis za organizovanje i označavanje adresa. Dostupan je samo za desktop verziju Gmaila. Nakon što se doda, aktivira se s otvaranjem nove poruke kraj koje se nudi opcija da ona primaocu za određeno vrijeme postane nedostupna. Ne moraju sve poruke trajati vječno.

Kad poruka stigne, primaoc je može otvoriti u Gmailu ako i sam ima Dmail. Ako ne, poruka će se otvoriti u novom prozoru i vidjeće se da je predodređena za uništenje.  Ako vam ni vrijeme poništenja koje ste odredili ne odgovara, poslatu poruku možete pronaći na Sent listi i poništiti je ručno. Opcija poništenja dostupna je oko dva minuta nakon slanja. Google je najavio i nove mogućnosti unutar Dmaila. Na mobilne uređaje stiže u avgustu.

a

Izvor: Telegram

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *