Evo šta bi Apple sa svojim novcem sve mogao da kupi

Dodajte komentar

Kompanija Apple je samo u posljednjem kvartalu zaradila 11 milijardi dolara, a ukupna vrijednost čuvenog IT giganta iznosi 202.8 milijardi dolara. Ovo je ujedno čini i najvrijednijom kompanijom na svijetu, a ova cifra je veća od bruto domaćeg proizvoda mnogih država svijeta.

Apple svoj novac drži van Amerike zbog velikih poreza koji tamo važe. Iako vrijednost od 202.8 milijarde dolara nije sva u kešu već i u brojnim investicijama, ukoliko bi Apple želeo da potroši sav svoj novac to bi bilo veoma zanimljivo gledati, prenosi Telegraf.

Naime, div iz Kupertina bi mogao da kupi nevjerovatno mnogo stvari.

Apple bi za početak mogao da kupi Starbucks za doručak (84 milijarde dolara), McDonalds za ručak (93 milijarde), za dezert bi mogao da kupi Dunkin Donuts (5.3 milijardi dolara), Krispy Creme (1.15 milijardi), a još bi mu za napojnice ostalo 20 milijardi dolara.

Sa druge strane, Apple bi mogao da kupi i čuvenu Coca-Colu  za 179.53 milijardi dolara, Disney za 202.4 milijarde, Sony za 33.3 milijarde i Nike za 97.1 milijardi dolara.

Ukoliko bi želio da se malo provoza, Apple bi za to mogao da priušti i Tesla Motors za 35.7 milijardi dolara i Ford za 57.7 milijardi.

I najbolje za kraj. Apple bi sebi mogao da priušti i sopstvenu zemlju, a čak 145 zemalja svijeta ima bruto domaći proizvod manji od Apple-ove vrijednosti. Novi Zeland bi mogao da bude prilično zanimljiv, inače BDP ove zemlje iznosi 185.8 milijardi dolara.

Naravno, Apple bi mogao da podijeli i milijardu iPhone-a ukoliko to želi. Ovo bi značilo da bi svaki sedmi stanovnik Zemlje u svojoj ruci držao čuveni telefon.

Tehnologija.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *