Berlusconi ruski ministar ekonomije?

Dodajte komentar

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je bivšem italijanskom premijeru Silviu Berlusconiju da ponudi mjesto ministra ekonomije Rusije, piše LaStampa pozivajući se na izjavu Berlusconija tokom njegovog susreta s zastupnicima stranke ForzaItalia, a prenosi RT.

Izdanje navodi da je malo vjerovatno da se ovoga puta radi o šali, kojima se bivši šef italijanske Vlade često koristi. Kako pišu talijanske novine, Berlusconi je bio neraspoložen i žalio se na trenutnu situaciju. „Samo pomislite da me u Italiji stavljaju na marginu, dok mi u isto vrijeme Putin predlaže rusko državljanstvo i mjesto šefa u Ministarstvu ekonomije Rusije”, istakao je Berlusconi.

Bivši italijanski premijer je dodao da se prema njemu u njegovoj domovini odnose kao prema zločincu, dok su u Rusiji spremni da ga dočekaju raširenih ruku. Izdanje podsjeća da je Silvio Berlusconi i dalje pod istragom, kao i da je „lišen političkog značaja i da sa čežnjom gleda na dobrovoljno izgnanstvo u bivši Sovjetski Savez kod prijatelja Putina”.

Izvor: Poslovni puls

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *