U četvrtak imenovanje novog odbora direktora Luke Kotor

Dodajte komentar

Priča o privatizaciji Luke Kotor čiji većinski vlasnik je Opština Kotor, ponovo je aktuelizovana ovih dana u susret sjednici kotorskog parlamenta koja će se održati u četvrtak, a na kojoj odbornici treba da daju zeleno svijetlo na imenovanje novog Odbora direktora u toj kompaniji.Aktuelni Odbor direktora čine uglavnom kadrovi DPS, i to Nikola Konjević, Edita Starović, Borislav Kašćelan, Nikola Dragomanović, kao i predstavnik Liberalne partije Goran Grbović.

Kako DN saznaju, kandidati za novi odbor direktora su Stanislava Subotić, Dejan Uskoković, Ivan Zogović, Jovo Bećir, kao i dosadašnji član Grbović ispred LP.

Iznenadna smjena Odbora direktora u Građanskom pokretu URA tumačili su kao moguću pripremu terena za privatizaciju Luke Kotor.

Koncesija Luci Kotor je istekla polovinom maja, a i pored toga što su dosadašnji Odbor direktora i Skupština opštine Kotor tražili dobijanje prioritetne koncesije, Vlada je donošenje konačne odluke prolongirala za četiri mjeseca, dajući Luci Kotor privremenu dozvolu. Navodno, koncesija nije produžena zbog velikog pritiska norveško-američke kompanije Royal Caribbean Cruises da kupi Luku Kotor.

Opštinski odbor SDP Kotor je na jučerašnjoj sjednici donio jednoglasnu odluku da Odbornički klub te partiej u Skupštini Kotora podnese prijedlog Zaključaka u vezi Luke Kotor.

“Skupština Opštine Kotor će, ukoliko Skupština Crne Gore ne usvoji predloženi Zakon o dopunama Zakona o lukama i ukoliko se Luci Kotor ne dodijeli prioritetna koncesija, donijeti odluku o raspisivanju referenduma, kako bi se građanima Kotora dala prilika da se izjasne o ovom, za njih i njihov grad, pitanju od vitalnog značaja”, stoji u zaključcima.

Izvor: Dnevne novine

 

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *